Henk Buitenhuis

De ochtend ontluikt in Spaarnedam. Henk Buitenhuis is vroeg op en tuurt, genietend van een warme kop thee en de rust in huis, voor zich uit naar de dauw op de omliggende weides. Het is zijn eerste dag van een sabbatical van zes maanden. Als consultant op het gebied van procesoptimalisatie en financiële systemen heeft hij bewogen en succesvolle jaren achter de rug. Hij is adviseur geweest voor menig CEO en bestuurder in het westen van het land en zijn publicaties genieten landelijke bekendheid. Even een paar maanden retraite voor reflectie en heroriëntering lijken hem heerlijk. Hij heeft er zin in.

De stilte wordt ruw verstoord als de tweelingbroers Tim en Tommy met veel kabaal de trap afstuiteren en met een grote zwaai de deur openzwiepen. “Tommy heeft mijn toetsenbord verstopt en wil ‘m niet geven!”, roep Tim.
“Ja, maar Tim had mijn muis weg gehaald. Alleen maar omdat ik gezegd had dat hij verkering had met die domme Elsbeth”, doet Tommy een duit in het zakje. “Rustig, rustig”, maant Henk, die deze kermis gewend is. Kinderen zijn leuk, maar het zou fijn zijn als er ook een soort ‘Mute’-knop op gemonteerd kon worden. Hij brengt ze tot bedaren en kijkt Tommy aan. “Waar is het toetsenbord, Tommy?”
“Dat heb ik in Tim’s eigen bed verstopt. Daar zoekt die sukkel toch niet.” “Jij bent zelf een loser en een mietje, Tommy”, antwoordt Tim.

“Genoeg zo mannen! Waar is de muis verstopt?” “Die heb ik in de koelkast gelegd”, antwoordt Tommy. “Nou, opgelost, jullie hebben nog een half uur voordat jullie op de fiets stappen om naar school te gaan. Wegwezen!”
Met het nodige kabaal vertrekt het duo weer naar boven.

ransomware, bosworx, apeldoorn